online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Salade met ossenhaaspuntjes

Salade met ossenhaaspuntjes

ingrediënten

250 gram biefstukken (in blokjes)

75 gram rucola

75 gram gemengde sla

250 gram cherrytomaatjes

1 citroen (sap)

4 eetlepels olijfolie extra vergine

50 gram taugé

4 eetlepels sojasaus

2 eetlepels witte wijn

1 theelepel honing


  • 1 Wrijf de ossenhaas in met olijfolie en bestrooi het vlees met paprikapoeder, zout en peper.
  • 2 Meng de tomaten met de rucola en bladsla. Schep het citroensap en 2 eetlepels olijfolie extra vergine erdoor.
  • 3 Giet heet water en daarna koud water over de taugé in een vergiet. Laat uitlekken. Meng de ingrediënten voor de dressing met de rest van de olijfolie extra vergine.
  • 4 Verhit een grill- of koekenpan op een hoge stand. Schroei hierin het vlees dicht en bak het in 2-3 minuten bruin en rosé, afhankelijk van de dikte.
  • 5 Verdeel de salade over borden. Leg de biefstukblokjes erop, verdeel de taugé erover en besprenkel met de dressing.

bereidingstip

Breid de salade uit met gebakken paddenstoelen.. Neem voor de dressing in plaats van sojasaus teriyaki- of oestersaus, sesamzaad en een kleine rode peper.


voedingswaarde

energie 460 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 34 gram