online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Salade met pompoenchutney

Salade met pompoenchutney

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

1 ui

1 theelepel rietsuiker

100 gram pompoenen

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

1 kruidnagel

4 eetlepels witte balsamicoazijn

2 eetlepels blanke rozijnen

1 stronk witlof

1 zak gemengde eikenbladsla

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels walnootolie

50 gram overjarige brokkelkaas

20 gram pompoenpitten


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
  • 2 Voeg de suiker en pompoen toe en bak nog een paar minuten mee.
  • 3 Voeg de gemberpoeder, kruidnagel, balsamicoazijn en rozijnen toe en laat op een lage stand met het deksel op de pan circa 20 minuten smoren tot de pompoen helemaal zacht is.
  • 4 Breng de chutney op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
  • 5 Meng de witlof, sla en olie door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Verdeel de salade over 4 borden en bestrooi met de kaas en pompoenpitten. Geef bij elk bord een schaaltje pompoenchutney.
  • 7 Lekker met dunne volkorencrackers.


voedingswaarde

energie 230 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 6 gram