online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, bijgerecht
Recepten Salade met rabarber en geitenkaas

Salade met rabarber en geitenkaas

ingrediënten

50 gram pecannoten

3 stengels rabarber

3 eetlepels honing

75 gram veldsla

1 kleine venkelknol

1 bosje radijsjes

3 eetlepels balsamicoazijn

4 eetlepels olijfolie

125 gram zachte geitenkaas


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan. Houd apart.
  • 3 Meng de rabarber in een ovenschaal met de honing en 1 eetlepel water en bak in de oven in circa 12 minuten zacht. Verdeel de veldsla, venkel en radijsjes over een grote schaal.
  • 4 Giet het honing-rabarbervocht uit de ovenschaal in een kommetje, voeg de azijn en olijfolie toe en klop tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Verdeel de rabarber, geitenkaas en pecannoten over de salade en besprenkel met de dressing.


voedingswaarde

energie 325 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 9 gram