voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, bijgerecht
Recepten Salade met rabarber en geitenkaas

Salade met rabarber en geitenkaas

ingrediënten

50 gram pecannoten

3 stengels rabarber

3 eetlepels honing

75 gram veldsla

1 kleine venkelknol

1 bosje radijsjes

3 eetlepels balsamicoazijn

4 eetlepels olijfolie

125 gram zachte geitenkaas


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan. Houd apart.
  • 3 Meng de rabarber in een ovenschaal met de honing en 1 eetlepel water en bak in de oven in circa 12 minuten zacht. Verdeel de veldsla, venkel en radijsjes over een grote schaal.
  • 4 Giet het honing-rabarbervocht uit de ovenschaal in een kommetje, voeg de azijn en olijfolie toe en klop tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Verdeel de rabarber, geitenkaas en pecannoten over de salade en besprenkel met de dressing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 9 gram