voor 10:00 besteld vandaag in huis

gemiddeld
35 min.
voorgerecht, bijgerecht
recepten Salade met rood fruit en crispy geitenkaas

Salade met rood fruit en crispy geitenkaas

ingrediënten

12 vellen filodeeg

3 eetlepels boter

150 gram zachte geitenkaas

2 eetlepels balsamicoazijn

4 eetlepels olijfolie

1 theelepel honing

125 gram rucola

125 gram frambozen

125 gram aardbeien

250 gram cherry-/kerstomaatjes

rode ui


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de vellen filodeeg en leg steeds 2 vellen op elkaar. Bestrijk de vellen royaal met boter.
  • 2 Verbrokkel wat geitenkaas in het midden van het deegvel en vouw het pakketje als een buideltje dicht. Bak de geitenkaaspakketjes in de oven in circa 15 minuten gaar en goudbruin.
  • 3 Klop intussen een dressing van de balsamicoazijn, olijfolie en honing. Verdeel de rucola over een schaal of borden en leg de frambozen, aardbeien, tomaatjes en rode ui erbij.
  • 4 Laat de geitenkaaspakketjes afkoelen tot lauwwarm en leg ze op de salade met rood fruit. Besprenkel met de dressing en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 14 gram