online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
Recepten Salade met shiitake en herfstblaadjes

Salade met shiitake en herfstblaadjes

ingrediënten

3 plakken bladerdeeg

1 eidooier

1 eetlepel zonnebloemolie

100 gram shiitakes

20 gram hazelnoten

20 gram walnoten

rode ui

75 gram gemengde sla

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel witte wijnazijn

1 theelepel mosterd

3 eetlepels milde olijfolie


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd uit elk plakje bladerdeeg 4 blaadjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • 2 Bestrijk ze met wat eidooier en bak ze in circa 10 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op de bakplaat.
  • 3 Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan. Snijd de lange stelen van de shiitake en snijd de paddenstoelen in grove stukken. Laat kleine exemplaren heel.
  • 4 Bak ze met een snufje zout kort op hoge stand krokant. Voeg op het laatste moment de noten toe en bak even mee. Schep alles uit de pan en laat een beetje afkoelen.
  • 5 Klop ondertussen de ingrediënten voor de dressing in een kommetje los en schep dit samen met de uiringen door de sla.
  • 6 Verdeel de sla over 4 borden. Verdeel de paddenstoelen, de noten en de herfstblaadjes erover en serveer direct.

wijnadvies

Drink het frisse wit. Bijvoorbeeld Sea Breeze of Sensas Sauvignon Blanc.


voedingswaarde

energie 245 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 4 gram