online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
voorgerecht, bijgerecht
Recepten Salade met vijgen en walnoten

Salade met vijgen en walnoten

ingrediënten

6 gedroogde vijgen

4 eetlepels rode port 

4 eetlepels witte port

100 gram walnoten

150 gram gemengde eikenbladsla

1 eetlepel vloeibare honing

1 theelepel grove mosterd

2 eetlepels rodewijnazijn

3 eetlepels milde olijfolie


  • 1 Doe de stukjes vijgen samen met de port in een pan en laat op lage stand circa 10 minuten trekken en wellen. Laat afkoelen tot lauw.
  • 2 Rooster ondertussen de walnoten in een droge koekenpan knapperig en geurig.
  • 3 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep dit door de sla. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de vijgen en walnoten erover en serveer direct.


voedingswaarde

energie 360 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 6 gram