voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
voorgerecht, bijgerecht
Recepten Salade met vijgen en walnoten

Salade met vijgen en walnoten

ingrediënten

6 gedroogde vijgen

4 eetlepels rode port 

4 eetlepels witte port

100 gram walnoten

150 gram gemengde eikenbladsla

1 eetlepel vloeibare honing

1 theelepel grove mosterd

2 eetlepels rodewijnazijn

3 eetlepels milde olijfolie


  • 1 Doe de stukjes vijgen samen met de port in een pan en laat op lage stand circa 10 minuten trekken en wellen. Laat afkoelen tot lauw.
  • 2 Rooster ondertussen de walnoten in een droge koekenpan knapperig en geurig.
  • 3 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep dit door de sla. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de vijgen en walnoten erover en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 6 gram