online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Salade Niçoise

Salade Niçoise

ingrediënten

5 aardappels

2 eetlepels olijfolie

400 gram haricots verts

400 gram sperziebonen

1 krop romainesla

1 krop ijsbergsla

3 blikjes tonijn op olie

1 blikje ansjovisfilet

200 gram cherry-/kerstomaatjes

50 gram zwarte olijven

2 eetlepels kappertjes

6 eieren

2 teentjes knoflook

2 theelepels dijonmosterd

3 eetlepels witte wijnazijn

1 eetlepel citroensap

200 milliliter olijfolie


  • 1 Kook de aardappels met zout in circa 20 minuten beetgaar. Laat ze iets afkoelen, pel ze en snijd ze in blokjes. Schep er 2 eetlepels olijfolie door.
  • 2 Kook intussen de boontjes 4-5 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 3 Meng voor de dressing de knoflook, mosterd, azijn en citroensap. Klop er in een straaltje de olijfolie door en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de sla over de borden. Leg de aardappels, boontjes, tonijn, ansjovis, tomaatjes, olijven, kappertjes en eieren erop en giet de dressing erover.

bereidingstip

Bestrooi de salade met gehakte bosui, geraspte gruyère of Parmezaanse kaas.


voedingswaarde

energie 660 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 27 gram