voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
eenvoudig
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
Recepten Salade Niçoise-hapjes

Salade Niçoise-hapjes

ingrediënten

100 gram sperziebonen

1 krop botersla

2 eetlepels rodewijnazijn

3 eetlepels olijfolie

teentje knoflook

1 blikje ansjovisfilet

3 eieren

2 blikjes tonijn op olie

100 gram cherry-/kerstomaatjes

75 gram zwarte olijven


  • 1 Blancheer de sperziebonen circa 2 minuten in water met zout. Giet af en spoel af met koud water.
  • 2 Verwijder de buitenste slabladeren en trek vervolgens 12 blaadjes los. Was de blaadjes en droog ze.
  • 3 Klop een dressing van de azijn, olie en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de slabladeren over een schaal en leg op elk blaadje wat ansjovis, ei, tonijn, sperziebonen, een tomaatje en een olijf.
  • 5 Druppel de dressing over de slahapjes en serveer direct.

bereidingstip

Lekker met knapperig stokbrood en knoflookboter.

wijnadvies

Sensas Syrah rosé of Sauvignon Blanc uit Zuid-Frankrijk.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 95 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 9 gram