voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, klein gerecht, brunch
Recepten Salade Niçoise in een broodbol

Salade Niçoise in een broodbol

ingrediënten

4 grote ronde harde broodjes

3 eetlepels mosterd

krop ijsbergsla

2 blikjes tonijn

1 blikje ansjovisfilet

2 eetlepels kappertjes

2 eetlepels olijven

6 zongedroogde tomaatjes

4 eieren

1 flesje caesardressing

1 rode ui


  • 1 Snijd de kapjes van de broodjes en hol de broodjes uit. Bestrijk de binnenkant van de broodjes met de mosterd.
  • 2 Verdeel de sla over de broodjes. Leg daarop in laagjes de tonijn, ansjovis, kappertjes, olijven, reepjes tomaat en eieren.
  • 3 Druk de vulling iets aan en giet wat dressing erop. Leg de uienringen erop en dek eventueel af met de broodkapjes.

bereidingstip

Neem voor dit recept honing-mosterddressing in plaats van caesardressing en bestrijk de binnenkant van de broodjes dan niet met mosterd.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 37 gram