voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, voorgerecht, tussengerecht
recepten Salade Roscoff

Salade Roscoff

ingredi├źnten

1 bloemkool

2 eieren

100 gram Hollandse garnalen

4 takjes verse kervel

4 takjes verse peterselie

1 theelepel scherpe mosterd

1 eetlepel cider

1 eetlepel witte wijnazijn

3 eetlepels zonnebloemolie

1 eetlepel mayonaise

1 takje dragon

1 takje verse kervel


  • 1 Klop voor de vinaigrette de mosterd los met de cider en giet de olie erbij.
  • 2 Klop de mayonaise en kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Breng water met zout aan de kook en blancheer hierin de bloemkool in circa 4 minuten beetgaar. Spoel af onder koud water en laat goed uitlekken.
  • 4 Schep de vinaigrette door de lauwwarme bloemkool en verdeel over 4 borden. Verdeel de partjes ei en garnalen erover en garneer met de kervel.

wijnadvies

Kies voor een droge witte huiswijn of voor Sensas Sauvignon Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 12 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier