voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
3 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Salade uit de moestuin met kip en cashewnoten

Salade uit de moestuin met kip en cashewnoten

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

500 gram kipfilets

75 gram cashewnoten

150 gram gemengde bladsla

125 gram cherry-/kerstomaatjes

1 komkommer

1 bosje radijsjes

200 gram wortels

2 eetlepels zoete chilisaus

2 eetlepels hotketchup

1 theelepel ketjap manis

1 theelepel sojasaus

1 eetlepel citroensap

1 teentje knoflook

1 eetlepel verse koriander

1 verse gember

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie


  • 1 Verhit de olijfolie en bak hierin de kiprepen goudbruin en gaar in 12- 15 minuten.
  • 2 Rooster de noten in een droge hete koekenpan en zet ze apart.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de warme kiprepen door de dressing en laat afkoelen.
  • 4 Verdeel de sla over 3 borden en leg er in een cirkel langs de rand van het bord de tomaatjes, komkommer, radijs en wortel op.
  • 5 Leg de kip met de dressing in het midden. Strooi de geroosterde noten erover.
  • 6 Lekker met geroosterd pitabrood of naanbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 47 gram