voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch
Recepten Salade van ananas en gamba’s met gefrituurde eiermie

Salade van ananas en gamba’s met gefrituurde eiermie

ingrediënten

100 gram eiermie

200 gram sugarsnaps

1 komkommer

verse ananas

20 grote garnalen

theelepel chilipoeder

1 eetlepel olijfolie

frituurolie

1 bosje verse munt

1 rode peper

2 eetlepels limoensap

4 eetlepels olijfolie

1 eetlepel wittewijnazijn

1 eetlepel gembersiroop

2 theelepels Thaise vissaus


  • 1 Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud. Laat uitlekken en dep goed droog.
  • 2 Blancheer de sugarsnaps circa 4 minuten in kokend water. Giet ze af en spoel koud.
  • 3 Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten. Meng de komkommer met de sugarsnaps en ananas.
  • 4 Bestrooi de gamba’s met chilipoeder en bestrijk ze met de olijfolie. Verhit een grillpan en gril hierin de garnalen om en om in circa 4 minuten gaar.
  • 5 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng door de ananassalade. Breng eventueel op smaak met extra vissaus.
  • 6 Verhit de frituurolie en frituur hierin de mie als kleine nestjes in circa 30 seconden knapperig bruin. Laat uitlekken en schep op een bord.
  • 7 Verdeel de salade over 4 kommen. Serveer de mienestjes erbij of breek over de salade. Bestrooi met de munt en rode peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 22 gram