voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, bijgerecht
Recepten Salade van gemarineerde spruitjes met makreel en groene kruiden

Salade van gemarineerde spruitjes met makreel en groene kruiden

ingrediënten

400 gram spruitjes

1 rode ui

400 gram gerookte makreelfilets

1 handje verse gemengde kruiden

1 citroen

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel witte balsamicoazijn

1 eetlepel balsamicoazijn

1 mespunt mosterd

1 theelepel honing

4 eetlepels olijfolie extra vergine


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Snijd de kern uit de spruitjes zodat de blaadjes een beetje uit elkaar vallen. Meng de spruiten en ui in een schaal.
  • 2 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Schep de dressing door de spruiten. Dek af en laat circa 2 uur rusten in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • 5 Dek de makreelfilet af met aluminiumfolie en verwarm circa 10 minuten in de oven.
  • 6 Schep vlak voor het serveren de kruiden door de salade en breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Verdeel de makreel in 4 stukken en serveer bij de salade.
  • 8 Garneer met wat kruiden en een partje citroen.

bereidingstip

Je kunt de makreel eventueel ook koud bij de salade eten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 22 gram