online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Salade van geroosterde bloemkool en pompoen met parelgort en biefstuk

Salade van geroosterde bloemkool en pompoen met parelgort en biefstuk

ingrediënten

8 eetlepels zonnebloemolie

1 teentje knoflook

theelepel kerriepoeder

200 gram bloemkoolroosjes

200 gram pompoenen

75 gram parelgort

1 rode peper

theelepel komijnpoeder (djinten)

citroen

1 lente-/bosui

1 bosje peterselie

150 gram biefstukken


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Meng 6 eetlepels olie met de knoflook en kerrie. Schep de bloemkool en pompoen om met de helft van deze olie en verdeel over een bakplaat.
  • 3 Rooster de groenten in de oven in circa 20 minuten gaar en bruin.
  • 4 Kook intussen de parelgort gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 5 Klop de rest van de kerrie-olie met de rode peper, komijn, citroenrasp en -sap tot een dressing.
  • 6 Meng de gort, geroosterde groenten, bosui en peterselie door elkaar en schep om met de dressing.
  • 7 Wrijf de biefstuk in met de overgebleven zonnebloemolie, zout en peper.
  • 8 Verhit een koekenpan en bak hierin de biefstuk in 4-6 minuten gaar.
  • 9 Laat het vlees onder folie circa 5 minuten rusten en snijd in dunne plakjes.
  • 10 Leg de biefstuk op de salade.

bereidingstip

Vervang de parelgort door rijst, bulgur of (parel)couscous.


voedingswaarde

energie 305 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 12 gram