voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
Recepten Salade van geroosterde wintergroenten

Salade van geroosterde wintergroenten

ingrediënten

300 gram flespompoen

2 pastinaken

2 eetlepels honing

3 eetlepels citroensap

3 eetlepels olijfolie

2 rode uien

2 eetlepels zonnebloempitten

2 eetlepels sesamzaad

200 gram spinazie

1 theelepel mosterd

1 teentje knoflook


benodigdheden

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen en pastinaak in gelijke stukken van circa 2 cm.
  • 2 Roer de honing los met 2 eetlepels citroensap en 1 eetlepel olie. Schep het honingmengsel in een braadslede om met de groenten. Bestrooi met zout en peper en rooster de groenten circa 20 minuten in de oven.
  • 3 Schep de uien en zonnebloempitten door de groenten en rooster circa 20 minuten verder.
  • 4 Laat de groenten buiten de oven afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 5 Verdeel de spinazie over 4 borden. Roer een dressing van de rest van het citroensap en de olie, mosterd en knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Verdeel de groenten over de spinazie en besprenkel met de dressing. Lekker met grof volkorenbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 6 gram