voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
moeilijk
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
recepten Salade van kurkuma-pickles met filokrullen

Salade van kurkuma-pickles met filokrullen

ingrediënten

1 theelepel ras el hanout

1 eetlepel sesamzaad

1 theelepel tijm

500 milliliter frituurolie

6 vellen filodeeg

300 milliliter witte wijn

300 milliliter witte balsamicoazijn

1 kruidnagel

2 peperkorrels

theelepel kurkuma

1 steranijs

kaneelstokje

1 eetlepel olijfolie

100 gram suiker

1 biet

6 radijsjes

1 winterwortel

venkelknol

bosje platte peterselie


benodigdheden

4 schone jampotten met deksel

vijzel

keukenpapier

  • 1 Laat de groenten uitlekken. Maal de ras el hanout met een snuf zout, de sesam en tijm fijn in een vijzel.
  • 2 Verhit de frituurolie in een hoge pan tot 180ºC. Neem het deeg uit de verpakking en rol de vellen per stuk losjes op. Snijd de rolletjes in dunne plakjes en frituur kort goudgeel. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi het deeg direct met het specerijenmengsel.
  • 3 Verdeel de gemarineerde groenten over 4 borden. Bestrooi met de peterselie en verdeel de filokrullen erover.

wijnadvies

Begin lekker fris met Jean Sablenay Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 6 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier