online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
Recepten Salade van mais, garnalen en citrusvinaigrette

Salade van mais, garnalen en citrusvinaigrette

ingrediënten

4 maiskolven

4 eetlepels arachideolie

300 gram diepvrieswokgarnalen

1 mespunt cayennepeper

2 eetlepels wokolie

1 krop ijsbergsla

4 trostomaten

1 eetlepel koriander

1 citroen

1 zak tortillachips naturel

1 sinaasappel

1 citroen

1 eetlepel jalapenopeper

4 eetlepels olijfolie extra vergine


benodigdheden

4 spiesen

  • 1 Breng een ruime pan met water aan de kook. Verwijder indien nodig de bladeren en draden van de maiskolven en kook ze circa 10 minuten. Giet de mais af en dep droog.
  • 2 Bestrijk de maiskolven met arachideolie en gril in 5-6 minuten op het rooster van de barbecue rondom lichtbruin.
  • 3 Bestrooi de garnalen met cayennepeper en rijg ze aan de spiesen. Bestrijk met wokolie en rooster de garnalenspiesen 3-4 minuten. Leg de ijsbergsla met de tomaten op een schaal.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Leg de maiskolven en garnalenspiesen op de sla en besprenkel met de citrusvinaigrette.
  • 5 Bestrooi met de koriander en garneer met partjes citroen. Serveer de tortillachips erbij.

bereidingstip

Vervang de maiskoven in dit recept door kleine venkelknollen. Halveer deze en kook ze net als de mais even voor.

wijnadvies

Het zoetige van de garnalen en mais met het zure van de vinaigrette combineert goed met Koopmanskloof Chardonnay.


voedingswaarde

energie 690 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 23 gram