voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
recepten Salade van sinaasappel en aubergine

Salade van sinaasappel en aubergine

ingrediënten

1 aubergine

2 navelsinaasappels

1 theelepel komijnzaad

1 rode ui

1 bosje koriander

1 bosje platte peterselie

1 takje munt

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel honing

100 milliliter arachideolie

20 gram hazelnoten


  • 1 Snijd de aubergine in ronde plakken van ½ cm en bestrooi ze aan beide kanten met zout. Laat even staan.
  • 2 Snijd een stukje van de boven en onderkant van de sinaasappels af en snijd de schil tot aan het vruchtvlees eraf.
  • 3 Snijd de parten sinaasappel tussen de vliesjes los en houd de sinaasappel hierbij boven een kom om het vrijkomende sap op te vangen.
  • 4 Leg de parten sinaasappel op een plat bord.
  • 5 Rooster de komijnzaadjes in een droge koekenpan tot ze gaan geuren en wrijf ze fijn in een vijzel of met de bolle kant van een lepel.
  • 6 Bestrooi de sinaasappelparten met de uienringen, de komijn en de helft van de gehakte kruiden.
  • 7 Giet er de olijfolie, honing en het opgevangen sinaasappelsap over. Laat intrekken.
  • 8 Verwarm de arachideolie in een koekenpan. Spoel de aubergineplakken af en dep ze goed droog met een schone theedoek.
  • 9 Frituur ze in porties in de hete olie aan beide kanten goudbruin en laat de aubergine uitlekken op keukenpapier.
  • 10 Leg de plakken op een grote platte schaal en bestrooi ze met versgemalen peper.
  • 11 Schep de sinaasappelparten nog een keer om in de marinade en verdeel de sinaasappel over de aubergine. Bestrooi met de overige kruiden en hazelnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 3 gram