online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Saltimbocca con pomodori

Saltimbocca con pomodori

ingrediënten

8 eetlepels olijfolie

1 rode ui

2 teentjes knoflook

2 eetlepels balsamicoazijn

500 gram tomaten

225 gram geroosterde paprika's

4 ongepaneerde varkensschnitzels

4 ongepaneerde kalfsschnitzels

8 plakken parmaham

bosje salie

bosje basilicum

100 milliliter witte wijn

250 gram kastanjechampignons

1 eetlepel Italiaanse kruiden


benodigdheden

vershoudfolie

8 cocktailprikkers

  • 1 Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Blus af met de balsamicoazijn.
  • 2 Schep de tomaten en paprika erdoor en bak ze 3-4 minuten mee. Pureer met een staafmixer tot een saus.
  • 3 Bedek de schnitzels met vershoudfolie en druk ze platter met een deegroller of pan. Verdeel er de parmaham en salieblaadjes over, vouw dubbel en steek het vlees vast met prikkers. Bestrooi met zout en peper.
  • 4 Verhit 3 eetlepels olijfolie. Bak hierin het vlees 3 minuten en keer om. Bak de andere kant nog 3-4 minuten.
  • 5 Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de kastanjechampignons met de Italiaanse kruiden. Bestrooi met peper.
  • 6 Neem het vlees uit de pan. Voeg de wijn toe aan het bakvet en kook iets in. Voeg de tomatensaus toe.
  • 7 Serveer de saus met de saltimbocca en de kastanjechampignons erop.

bereidingstip

Bereid het gerecht eens met kipfilet in een oven van 180ºC. Omwikkel de kip met parmaham en steek de salieblaadjes erop. Bak circa 20 minuten tot de ham krokant en de kip gaar is.


voedingswaarde

energie 475 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 40 gram