online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
60 min.
bijgerecht
Recepten Sambal badjak

Sambal badjak

ingredi├źnten

2 eetlepels zonnebloemolie

3 uien

4 teentjes knoflook

1 theelepel trassi

5 rode pepers

1 stukje gemberwortel

1 theelepel suiker

1 eetlepel azijn


  • 1 Verhit voor 150-200 ml sambal badjak de zonnebloemolie en fruit hierin de uien. Bak de knoflook 1 minuut mee.
  • 2 Voeg de trassi en 5-6 fijngehakte rode pepers toe en fruit al roerend 30 minuten op een lage stand. Voeg een de gember, de suiker, de azijn en 4 eetlepels water toe en kook al roerend nog 15 minuten op een lage stand.
  • 3 Laat de sambal badjak helemaal afkoelen. Bewaar maximaal 2 maanden in een brandschoon, afgesloten potje in de koelkast.


voedingswaarde

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram