online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Sambal goreng telor met toemis boontjes

Sambal goreng telor met toemis boontjes

ingrediënten

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels zonnebloemolie

8 eieren

1 ui

2 teentjes knoflook

3 theelepels sambal oelek

2 laurierblaadjes

1 gemberwortel

1 eetlepel bruine basterdsuiker

165 milliliter kokosmelk

100 gram gefrituurde uitjes

2 eetlepels zonnebloemolie

1 ui

2 teentjes knoflook

500 gram sperziebonen

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

3 eetlepels ketjap manis

1 theelepel sambal oelek


  • 1 Verhit voor de sambal goreng telor 2 eetlepels olie en bak hierin de gekookte eieren totdat er een lichtbruin velletje ontstaat. Schep ze uit de pan en zet ze apart.
  • 2 Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui, knoflook en sambal oelek.
  • 3 Voeg laurierblaadjes, gember, suiker en kokosmelk toe en breng de saus al roerend aan de kook.
  • 4 Haal de laurierblaadjes eruit. Voeg de eieren, eventueel gehalveerd, toe en haal het gerecht van de warmtebron.
  • 5 Verhit intussen voor de toemis boontjes de zonnebloemolie en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten.
  • 6 Voeg de boontjes, gemberpoeder, ketjap manis, sambal oelek en 150 ml water toe en kook de boontjes in circa 12 minuten beetgaar.
  • 7 Bestrooi de sambal goreng telor met de gefrituurde uitjes en serveer met de toemis boontjes.
  • 8 Lekker met witte rijst.

bereidingstip

In plaats van kokosmelk kun je ook 1/2 santenblok gebruiken dat je aanlengd met heet water tot 200 ml.. Voeg aan de sambal goreng telor 1 eetlepel tomatenpuree toe.


voedingswaarde

energie 585 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 19 gram