voor 10:00 besteld vandaag in huis

eenvoudig
25 min.
bijgerecht
recepten Sambal manis

Sambal manis

ingrediënten

200 gram rode pepers

2 teentjes knoflook

1 ui

1 eetlepel bruine basterdsuiker

1 theelepels zout

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

3 eetlepels ketjap manis

1 eetlepel citroensap


benodigdheden

schone jampot met deksel

  • 1 Pureer de rode peper, knoflook, ui, bruine basterdsuiker en zout fijn.
  • 2 Verhit de eetlepels arachide- of zonnebloemolie met de ketjap manis en citroensap. Smoor hierin het pepermengsel tot het vocht verdampt is.
  • 3 Schep het mengsel in een brandschone pot.

bereidingstip

De sambal is, afgesloten, maximaal 3 weken houdbaar in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram