voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
Recepten Sambal manis

Sambal manis

ingredi├źnten

200 gram rode pepers

2 teentjes knoflook

1 ui

1 eetlepel bruine basterdsuiker

1 theelepels zout

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

3 eetlepels ketjap manis

1 eetlepel citroensap


benodigdheden

schone jampot met deksel

  • 1 Pureer de rode peper, knoflook, ui, bruine basterdsuiker en zout fijn.
  • 2 Verhit de eetlepels arachide- of zonnebloemolie met de ketjap manis en citroensap. Smoor hierin het pepermengsel tot het vocht verdampt is.
  • 3 Schep het mengsel in een brandschone pot.

bereidingstip

De sambal is, afgesloten, maximaal 3 weken houdbaar in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram