voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Saté manis daging

Saté manis daging

ingrediënten

5 sjalotjes

2 uien

3 teentjes knoflook

theelepel korianderpoeder (ketoembar)

theelepel komijnpoeder (djinten)

5 eetlepels ketjap manis

1 theelepel zout

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

400 gram bieflappen

400 gram biefstukken

50 gram pinda’s


benodigdheden

8 satéprikkers

  • 1 Wrijf de ui, de knoflook, de ketoembar en de djinten fijn in een vijzel of pureer ze grof in de keukenmachine.
  • 2 Voeg de ketjap, het zout en de olie toe en roer tot een marinade.
  • 3 Leg de vleesblokjes er minimaal 15 minuten in. Week de satéstokjes even in water om verbranden tijdens het roosteren te voorkomen.
  • 4 Rijg het vlees aan de stokjes. Bewaar de marinade.
  • 5 Verhit de ovengrill of een grillpan en rooster de saté goudbruin.
  • 6 Bestrijk ze eventueel tijdens het roosteren nog eens met de bewaarde marinade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 28 gram