voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
Recepten Saté udang

Saté udang

ingrediënten

2 eetlepels sojasaus

2 eetlepels ketjap marinade

3 teentjes knoflook

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

2 eetlepels limoensap

3 eetlepels wokolie

24 grote garnalen

zoete chilisaus


benodigdheden

8 satéprikkers

  • 1 Week de satéstokjes in water.
  • 2 Meng de sojasaus of ketjapmarinade met de knoflook, korianderpoeder (ketoembar), het limoensap en de wokolie.
  • 3 Schep de garnalen (reuzen- of cocktailgarnalen) erdoor en laat circa 10 minuten marineren.
  • 4 Rijg de garnalen aan de satéstokjes. Verhit een grillpan of ovengrill en rooster de saté circa 2 minuten per kant. Keer tussendoor een keer om.
  • 5 Serveer de saté udang met chilisaus of woksaus sweet chili.
  • 6 Lekker met kroepoek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram