online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
Recepten Scampi’s in pittige tomaten-roomsaus

Scampi’s in pittige tomaten-roomsaus

ingrediënten

24 grote garnalen

500 gram wokgarnalen naturel

500 gram cocktailgarnalen

15 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

rode paprika

eetlepel paprikapoeder

eetlepel kerriepoeder

2 tomaten

1 scheutje cognac

200 milliliter kookroom

1 eetlepel platte peterselie

1 stokbrood


  • 1 Dep de scampi’s of garnalen droog. Verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Bak de paprika even mee.
  • 2 Schep de scampi’s of garnalen erbij met het paprika- en kerriepoeder. Meng de tomatenblokjes erdoor en blus af met de cognac.
  • 3 Voeg de kookroom toe en kook iets in. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie. Serveer het stokbrood bij de scampi om te dippen.

bereidingstip

Vervang in dit recept de paprika- en kerriepoeder door piripiri-kruiden.. Je kunt de scampi’s of garnalen ook flamberen. Belangrijk hierbij: wees voorzichtig en zet de afzuigkap uit! Steek de cognac aan en giet de kookroom erbij als de vlammetjes gedoofd zijn.


voedingswaarde

energie 445 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 32 gram