online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Schnitzel gevuld met gehakt en pistachenootjes

Schnitzel gevuld met gehakt en pistachenootjes

ingrediënten

4 grote ongepaneerde varkensschnitzels

200 gram half-om-half gehakt

1 eetlepel gehaktkruiden

3 lente-/bosuitjes

1 ei

2 eetlepels pistachenoten

200 milliliter droge witte wijn

20 gram boter


benodigdheden

vershoudfolie

aluminiumfolie

ovenschaal

  • 1 Leg de schnitzels tussen twee stukken vershoudfolie en sla ze met de achterkant van een pan of deegroller platter. Bestrooi met zout en peper.
  • 2 Meng het gehakt met de kruiden, bosui, ei en nootjes en kneed tot een glad mengsel.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het gehakt over de schnitzels en rol ze losjes op. Verpak ze in een stukje aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal.
  • 4 Giet de wijn erlangs en bak de pakketjes 30 minuten in de oven.
  • 5 Neem de pakketjes uit de schaal en kook het vocht even op. Roer er op lage stand de boter door.
  • 6 Snijd de schnitzelrolletjes in dikke plakken, leg ze op borden en schep er wat saus over.
  • 7 Lekker met aardappelgratin en sperziebonen. Garneer eventueel met verse kruiden.


voedingswaarde

energie 400 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 36 gram