4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Schnitzel met citroenbotersaus en paprika-aardappelen

Schnitzel met citroenbotersaus en paprika-aardappelen

ingrediënten

4 ongepaneerde varkensschnitzels

2 eetlepels bloem

450 gram aardappelpartjes

2 teentjes knoflook

1 theelepel paprikapoeder

3 eetlepels olijfolie

50 gram boter

citroen

1 eetlepel verse peterselie

citroen


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

aluminiumfolie

  • 1 Sla de schnitzels eventueel nog wat platter met een deegroller of vleeshamer en bestrooi ze rondom met zout en peper. Bestuif ze met bloem.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C. Vermeng de aardappelparten met de knoflook, paprikapoeder en 2 eetlepels van de olijfolie, zout en peper. Spreid uit over een bakplaat. Bak de aardappels hoog in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • 3 Verwarm ondertussen een eetlepel van de boter met de rest van de olijfolie op hoge stand in een grote koekenpan en bak de schnitzels om en om bruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 4 Voeg de rest van de boter en citroenrasp en -sap aan het bakvet toe en laat het langzaam al roerend op lage stand smelten. Leg de schnitzels terug in de saus en laat nog enkele minuten mee warmen.
  • 5 Neem de aardappelparten uit de oven en bestrooi ze met peterselie. Serveer de schnitzels met een lepel saus en de aardappelparten en citroenschijfjes.

wijnadvies

Lekker met pittig wit zoals Sea Breeze Sauvignon Blanc of Nava Real Rueda. Ook een lichtkruidige rosé als Saint Saturnin schuift graag aan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 28 gram