online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Schnitzel met pesto en parmezaan

Schnitzel met pesto en parmezaan

ingredi├źnten

4 ongepaneerde schnitzels

5 eetlepels bloem

3 eieren

1 eetlepel pesto

75 gram Parmezaanse kaas

50 gram paneermeel

4 eetlepels olijfolie

400 gram (spinazie)tortellini

citroen

verse basilicum


  • 1 Bestrooi de schnitzels met zout en peper. Strooi de bloem op een plat bord. Klop de eieren met de pesto los in een diep bord. Meng de geraspte kaas met het paneermeel.
  • 2 Haal de schnitzels eerst door de bloem, daarna door het eimengsel en dan door het kaasmengsel. Zorg ervoor dat het vlees overal goed bedekt is met een paneerlaagje.
  • 3 Verhit de olie en bak de schnitzels hierin in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • 4 Kook intussen de tortellini beetgaar.
  • 5 Garneer de schnitzels met partjes citroen en basilicum en serveer met de pasta.

bereidingstip

Serveer de pasta met tomatensaus. Verwarm gezeefde tomaten met een mespunt suiker of 1 theelepel honing en 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden.


voedingswaarde

energie 835 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 56 gram