online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
Recepten Schnitzel met pestosaus

Schnitzel met pestosaus

ingredi├źnten

4 ongepaneerde schnitzels

1 eetlepel bloem

1 eetlepel olie

1 theelepel boter

1 theelepel citroensap

scheutje droge witte wijn

2 eetlepels mascarpone

1 teentje knoflook

50 gram basilicum

20 gram pijnboompitten

75 milliliter olijfolie extra vergine

50 gram Parmezaanse kaas


benodigheden

vijzel

keukenpapier

  • 1 Sla de schnitzels iets platter en dep ze goed droog met keukenpapier.
  • 2 Bestrooi aan beide kanten met zout, peper en bloem. Schud de overtollige bloem eraf.
  • 3 Verhit de olie en boter in een grote koekenpan op middelhoge stand en bak hierin het vlees 2 minuten per kant.
  • 4 Neem uit de pan en houd het vlees op een schaal eventueel warm in een matig warme oven.
  • 5 Voeg de citroenrasp toe aan het bakvet en roer de aanbaksels los.
  • 6 Blus af met de wijn, voeg de mascarpone toe en laat op middelhoge stand een halve minuut koken.
  • 7 Schakel de warmtebron uit en roer de pesto erdoor tot een gladde saus.
  • 8 Giet deze pestosaus over het vlees en serveer direct.

bereidingstip

Dit recept is lekker met spaghetti en geroerbakte spinazie.


voedingswaarde

energie 455 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 30 gram