online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
Recepten Schnitzel met pestosaus

Schnitzel met pestosaus

ingredi├źnten

4 ongepaneerde schnitzels

1 eetlepel bloem

1 eetlepel olie

1 theelepel boter

1 theelepel citroensap

scheutje droge witte wijn

2 eetlepels mascarpone

1 teentje knoflook

50 gram basilicum

20 gram pijnboompitten

75 milliliter olijfolie extra vergine

50 gram Parmezaanse kaas


benodigdheden

vijzel

keukenpapier

  • 1 Sla de schnitzels iets platter en dep ze goed droog met keukenpapier.
  • 2 Bestrooi aan beide kanten met zout, peper en bloem. Schud de overtollige bloem eraf.
  • 3 Verhit de olie en boter in een grote koekenpan op middelhoge stand en bak hierin het vlees 2 minuten per kant.
  • 4 Neem uit de pan en houd het vlees op een schaal eventueel warm in een matig warme oven.
  • 5 Voeg de citroenrasp toe aan het bakvet en roer de aanbaksels los.
  • 6 Blus af met de wijn, voeg de mascarpone toe en laat op middelhoge stand een halve minuut koken.
  • 7 Schakel de warmtebron uit en roer de pesto erdoor tot een gladde saus.
  • 8 Giet deze pestosaus over het vlees en serveer direct.

bereidingstip

Dit recept is lekker met spaghetti en geroerbakte spinazie.


voedingswaarde

energie 455 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 30 gram