online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Schnitzels met studentenhaver en rijst

Schnitzels met studentenhaver en rijst

ingredi├źnten

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

4 ongepaneerde varkensschnitzels

1 ui

150 gram studentenhaver

1 eetlepel bloem

1 theelepel kerriepoeder

350 milliliter vleesbouillon

350 gram diepvriesdoperwten

250 milliliter volle yoghurt

1 bosje platte peterselie

1 bosje verse koriander


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de schnitzelrepen in 3-4 minuten goudbruin.
  • 2 Bak de ui kort mee. Schep het vlees en de ui uit de pan.
  • 3 Rooster de studentenhaver kort in het bakvet. Bestrooi met de bloem en kerrie en bak omscheppend 2-3 minuten. Blus af met de bouillon en breng aan de kook.
  • 4 Voeg de doperwten en het vlees toe. Kook 3-4 minuten zachtjes en roer regelmatig.
  • 5 Roer de yoghurt erdoor en verwarm zonder te koken.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de koriander.
  • 7 Lekker met witte rijst of Turks brood.


voedingswaarde

energie 470 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 37 gram