voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Schouderkarbonade met appel-uiensaus

Schouderkarbonade met appel-uiensaus

ingrediënten

4 schouderkarbonades

75 gram boter

5 eetlepels vloeibaar bakproduct

3 uien

330 milliliter donker bier

250 milliliter vleesbouillon

2 appels

2 eetlepels bruine basterdsuiker

1 mespunt nootmuskaatpoeder

1 eetlepel maizena

1 eetlepel allesbinder


  • 1 Bestrooi de karbonades met zout en peper. Verhit de helft van de boter en bak hierin de karbonades rondom goudbruin.
  • 2 Voeg de uien toe en bak ze 3 minuten mee. Giet het bier en de bouillon erbij en stoof met deksel 25 minuten.
  • 3 Boor de klokhuizen uit de appels en snijd de appels in plakken.
  • 4 Meng de suiker met de nootmuskaat en bestrooi de appelplakken ermee. Verhit de rest van de boter en bak de appelplakken lichtbruin.
  • 5 Schep de karbonades uit de pan. Bind het stoofvocht met aangelengde maïzena of allesbinder tot een saus.
  • 6 Serveer het vlees met de saus erover en leg de appelplakken erop. Lekker met stamppot rauwe andijvie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 25 gram