voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
recepten Schouderkarbonade met appel-uiensaus

Schouderkarbonade met appel-uiensaus

ingrediënten

4 schouderkarbonades

75 gram boter

5 eetlepels vloeibaar bakproduct

3 uien

330 milliliter donker bier

250 milliliter vleesbouillon

2 appels

2 eetlepels bruine basterdsuiker

1 mespunt nootmuskaatpoeder

1 eetlepel maizena

1 eetlepel allesbinder


  • 1 Bestrooi de karbonades met zout en peper. Verhit de helft van de boter en bak hierin de karbonades rondom goudbruin.
  • 2 Voeg de uien toe en bak ze 3 minuten mee. Giet het bier en de bouillon erbij en stoof met deksel 25 minuten.
  • 3 Boor de klokhuizen uit de appels en snijd de appels in plakken.
  • 4 Meng de suiker met de nootmuskaat en bestrooi de appelplakken ermee. Verhit de rest van de boter en bak de appelplakken lichtbruin.
  • 5 Schep de karbonades uit de pan. Bind het stoofvocht met aangelengde maïzena of allesbinder tot een saus.
  • 6 Serveer het vlees met de saus erover en leg de appelplakken erop. Lekker met stamppot rauwe andijvie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 25 gram