voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Schouderkarbonade met courgettegratin en kruidenmosterd

Schouderkarbonade met courgettegratin en kruidenmosterd

ingrediënten

4 schouderkarbonades

500 gram vastkokende aardappels

500 gram courgettes

1 citroen

6 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

1 eetlepel bieslook

1 eetlepel peterselie

2 eetlepels grove mosterd


benodigdheden

1 lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • 2 Kook de aardappelen 5 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  • 3 Leg de aardappel- en courgetteplakken dakpansgewijs in de ovenschaal.
  • 4 Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Meng 4 eetlepels olijfolie met zout, peper, knoflook, 1 theelepel citroenrasp en 1 eetlepel citroensap.
  • 5 Bestrijk de aardappelen en courgettes met dit mengsel. Giet de rest eroverheen.
  • 6 Zet de schaal 15-20 minuten in het midden van de oven.
  • 7 Bak de karbonades in de rest van de olie aan beide kanten goudbruin. Voeg een klein scheutje water toe en laat ze 5 minuten garen.
  • 8 Meng 1 eetlepel citroensap en de bieslook of peterselie door de mosterd. Serveer het vlees met de mosterd en de courgettegratin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 30 gram