online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Schuimberg in zabaglionesaus

Schuimberg in zabaglionesaus

ingredi├źnten

4 eieren

2 eetlepels poedersuiker

3 eetlepels fijne tafelsuiker

4 eetlepels zoete witte wijn


benodigdheden

4 ovenvaste bakjes

  • 1 Klop de eiwitten en de poedersuiker met een elektrische mixer tot stijve glanzende pieken.
  • 2 Klop de eidooiers los met de wijn en suiker en zet de kom bovenop een steelpannetje met een klein laagje water dat tegen de kook aan is.
  • 3 Klop voortdurend met een garde tot de eieren licht gebonden en romig van kleur zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  • 4 Giet de saus in vuurvaste bakjes. Verwarm de ovengrill.
  • 5 Klop de eiwitten nog even goed om en schep op elk schaaltje vla een mooie berg eiwitschuim.
  • 6 Zet de schaaltjes heel kort vlak onder de hete grill en laat licht verkleuren. Serveer direct, eventueel bestrooid met poedersuiker.

wijnadvies

Heerlijk het schuim wegbruisen met Asti Spumante of Moscato van Yellow Tail.


voedingswaarde

energie 125 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 7 gram