online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
moeilijk
35 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, brunch
Recepten Schuimpannenkoekjes met honing-kersensiroop

Schuimpannenkoekjes met honing-kersensiroop

ingredi├źnten

4 eieren

3 eetlepels melk

1 theelepel vanille-essence

70 gram cakemeel

70 gram zelfrijzend bakmeel

1 theelepel bakpoeder

50 gram suiker

arachideolie

700 milliliter kersen

3 eetlepels honing

1 theelepel aardappelzetmeel

1 theelepel maizena

1 scheutje sherry

1 scheutje kirsch


  • 1 Giet voor de siroop de kersen af en vang het sap op. Pureer de kersen. Verwarm de honing en het kersensap, kook iets in en bind met aangelengd aardappelzetmeel. Voeg naar wens een scheutje sherry, kirsch of sake toe.
  • 2 Zet de ongeklopte eiwitten afgedekt in een vetvrije kom 12-15 minuten in de diepvries. Klop intussen de eidooiers met de melk en het vanille-aroma dik en schuimig.
  • 3 Zeef cakemeel en bakpoeder erboven en spatel luchtig erdoor. Neem het eiwit uit de diepvries en klop wit en schuimig.
  • 4 Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de suiker toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Verhit een ingevette koekenpan.
  • 5 Spatel het eiwit in delen door het beslag. Zet de warmtebron op een lage stand en schep 3 hoopjes van 2-3 eetlepels beslag met tussenruimte in de pan. Gaar 5-6 minuten.
  • 6 Giet 2 eetlepels water in de pan tussen de pannenkoekjes. Schep nog een schepje beslag op de pannenkoekjes en dek af met een deksel.
  • 7 Open de pan na 2 minuten en schep nog een beetje beslag op de pannenkoekjes. Voeg als het water verdampt is nog een beetje water toe.
  • 8 Laat afgedekt op een lage stand 4-5 minuten garen (bak, als de pannenkoekjes iets vastzitten, nog 2-3 minuten langer, anders barsten ze in het midden).
  • 9 Keer om en bak nog 2-3 minuten aan de andere kant. Stapel de pannenkoekjes op een bord en giet de kersensiroop erover.

bereidingstip

Gebruik voor dit recept ijskoud eiwit, dat geeft een extra fijn, zacht schuim met kleine en stevige luchtbellen.


voedingswaarde

energie 260 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 7 gram