online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Schupfnudeln met zuurkool

Schupfnudeln met zuurkool

ingrediënten

400 gram aardappels

400 gram bloem

1 ei

1 mespunt nootmuskaatpoeder

75 gram boter

75 milliliter vloeibaar bakproduct

500 gram zuurkool

150 gram gerookte spekblokjes


  • 1 Kook de aardappels en giet ze af. Meng ½ theelepel zout door de bloem. Stamp de gekookte aardappels of druk ze door een pureeknijper.
  • 2 Voeg de puree met het ei en eventueel een snufje nootmuskaat bij de bloem en kneed er met een vochtige hand een stevig deeg van.
  • 3 Vorm er balletjes van en rol ze op een bebloemd werkblad tot worstjes zo dik en zo lang als een vinger.
  • 4 Breng in een grote pan water aan de kook en voeg een beetje zout toe. Kook de noedels in het water.
  • 5 Als ze na 1-2 minuten boven komen drijven zijn ze gaar. Neem de noedels met een schuimspaan uit de pan.
  • 6 Leg ze naast elkaar op een plank, laat ze een beetje drogen of dep ze droog met keukenpapier.
  • 7 Verhit de boter in een grote pan en bak de noedels lichtbruin. Neem ze uit de pan en zet ze apart.
  • 8 Voeg de zuurkool en spekblokjes toe aan het bakvet en bak circa 10 minuten.
  • 9 Voeg eventueel nog een beetje boter toe. Voeg de noedels toe en verwarm ze. Breng op smaak met zout en peper.


voedingswaarde

energie 760 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 91 gram
eiwit 24 gram