voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
recepten Schupfnudeln met zuurkool

Schupfnudeln met zuurkool

ingrediënten

400 gram aardappels

400 gram bloem

1 ei

1 mespunt nootmuskaatpoeder

75 gram boter

75 milliliter vloeibaar bakproduct

500 gram zuurkool

150 gram gerookte spekblokjes


  • 1 Kook de aardappels en giet ze af. Meng ½ theelepel zout door de bloem. Stamp de gekookte aardappels of druk ze door een pureeknijper.
  • 2 Voeg de puree met het ei en eventueel een snufje nootmuskaat bij de bloem en kneed er met een vochtige hand een stevig deeg van.
  • 3 Vorm er balletjes van en rol ze op een bebloemd werkblad tot worstjes zo dik en zo lang als een vinger.
  • 4 Breng in een grote pan water aan de kook en voeg een beetje zout toe. Kook de noedels in het water.
  • 5 Als ze na 1-2 minuten boven komen drijven zijn ze gaar. Neem de noedels met een schuimspaan uit de pan.
  • 6 Leg ze naast elkaar op een plank, laat ze een beetje drogen of dep ze droog met keukenpapier.
  • 7 Verhit de boter in een grote pan en bak de noedels lichtbruin. Neem ze uit de pan en zet ze apart.
  • 8 Voeg de zuurkool en spekblokjes toe aan het bakvet en bak circa 10 minuten.
  • 9 Voeg eventueel nog een beetje boter toe. Voeg de noedels toe en verwarm ze. Breng op smaak met zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 91 gram
eiwit 24 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier