online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Schwarzwälder trifle

Schwarzwälder trifle

ingrediënten

2 potten kersen

2 chocoladecake

50 milliliter kirsch

1 pot kersenjam

400 gram chocolademousse

250 milliliter slagroom

1 zakje vanillesuiker

theelepel kaneelpoeder

250 gram mascarpone

100 gram pure chocolade


benodigdheden

ronde (glazen) hogere schaal

  • 1 Giet de kersen af. Beleg de bodem van de schaal met plakjes cake.
  • 2 Besprenkel de kersen met de kirsch en verdeel ze over de cake in de schaal.
  • 3 Smeer tussen de overige plakjes cake een laag kersenjam en leg de cake op de kersen.
  • 4 Verdeel vervolgens de chocolademousse over de cake, leg er nog een laag cake op en zet de schaal circa 2 uur (of een dag van tevoren) afgedekt in de koelkast.
  • 5 Klop de slagroom met de vanillesuiker en kaneel lobbig en spatel de mascarpone erdoor. Verdeel deze room over de trifle en strijk glad met de achterkant van een vochtige lepel.
  • 6 Garneer met de geschaafde chocolade.


voedingswaarde

energie 1105 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 126 gram
eiwit 15 gram