online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht, nagerecht, nagerecht/gebak, brunch
Recepten Scones met gedroogd fruit

Scones met gedroogd fruit

ingrediënten

225 gram zelfrijzend bakmeel

25 gram lichtbruine basterdsuiker

1 theelepel bakpoeder

50 gram boter

75 gram gemengd gedroogd fruit

abrikoos

dadel

rozijnen

125 milliliter yoghurt

bloem


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het bakmeel met de suiker, bakpoeder en een snuf zout en wrijf de boter er met een koele hand doorheen.
  • 2 Kneed de stukjes fruit en de yoghurt er goed door tot een soepel deeg.
  • 3 Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek er met een glaasje rondjes uit.
  • 4 Leg de rondjes op de bakplaat en bak de scones in 10-15 minuten lichtbruin en gaar. Serveer warm.
  • 5 Lekker met slagroom of roomkaas en jam.


voedingswaarde

energie 385 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 8 gram