voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Scottiglia

Scottiglia

ingredi├źnten

3 eetlepels olijfolie

4 kippenpoten

4 kipkarbonades

1 ui

2 teentjes knoflook

1 rode peper

1 mespunt cayennepeper

70 gram tomatenpuree

1 stengel bleekselderij

1 winterwortel

citroen

100 milliliter rode wijn

400 gram gepelde tomaten

1 vleesbouillontablet

1 kippenbouillontablet

bosje platte peterselie

8 basilicumblaadjes


  • 1 Verhit de olijfolie en bak hierin de kip aan beide kanten goudbruin. Schep de kip uit de pan.
  • 2 Fruit de ui, knoflook, de peper en de tomatenpuree in het bakvet.
  • 3 Voeg de bleekselderij en de wortel toe en bak 5 minuten mee. Voeg de kip en het citroensap en na 5 minuten de rode wijn toe en laat 10 minuten inkoken.
  • 4 Voeg daarna de tomaten met sap en het bouillonblokje toe, roer goed en laat het geheel 30 tot 40 minuten stoven.
  • 5 Verwijder voor het serveren het pepertje en voeg de peterselie toe. Garneer met basilicumblaadjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 26 gram