voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Scottish eggs

Scottish eggs

ingrediënten

5 eieren

500 gram half-om-half gehakt

5 sneeën wit brood

75 gram kaas

1 rode paprika

1 mespunt nootmuskaatpoeder

6 eetlepels paneermeel

25 gram boter

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels zonnebloemolie


  • 1 Kook 4 eieren circa 8 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
  • 2 Klop het laatste ei los met 1 eetlepel water. Kneed het gehakt met het losgeklopte ei, het broodkruim, de kaas, paprika, nootmuskaat, zout en peper.
  • 3 Bekleed elk ei met een laagje gehakt. Druk goed aan en rol de ballen door het paneermeel.
  • 4 Verhit de boter en de olie in een pan en bak de ballen rustig goudbruin. Voeg een klein scheutje water toe en gaar zachtjes in circa 15 minuten.
  • 5 Serveer de Scottisch eggs gehalveerd.
  • 6 Lekker als hoofdgerecht met gebakken aardappels en sperziebonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 41 gram