online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Scottish eggs

Scottish eggs

ingrediënten

5 eieren

500 gram half-om-half gehakt

5 sneeën wit brood

75 gram kaas

1 rode paprika

1 mespunt nootmuskaatpoeder

6 eetlepels paneermeel

25 gram boter

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels zonnebloemolie


  • 1 Kook 4 eieren circa 8 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
  • 2 Klop het laatste ei los met 1 eetlepel water. Kneed het gehakt met het losgeklopte ei, het broodkruim, de kaas, paprika, nootmuskaat, zout en peper.
  • 3 Bekleed elk ei met een laagje gehakt. Druk goed aan en rol de ballen door het paneermeel.
  • 4 Verhit de boter en de olie in een pan en bak de ballen rustig goudbruin. Voeg een klein scheutje water toe en gaar zachtjes in circa 15 minuten.
  • 5 Serveer de Scottisch eggs gehalveerd.
  • 6 Lekker als hoofdgerecht met gebakken aardappels en sperziebonen.


voedingswaarde

energie 680 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 41 gram