voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Selderijstamppot met katenvinken

Selderijstamppot met katenvinken

ingrediënten

500 gram rundergehakt

500 gram half-om-half gehakt

1 eetlepel gehaktkruiden

100 gram katenspek

1 kilogram kruimige aardappel

1 struik bleekselderij

100 gram boter

100 gram vloeibaar bakproduct

2 appels

1 theelepel kerriepoeder


  • 1 Meng het gehakt met de kruiden en vorm er rolletjes van. Omwikkel de vleesrolletjes met katenspek.
  • 2 Kook de aardappels met zout in circa 20 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de bleekselderij toe.
  • 3 Verhit de helft van de boter en bak hierin de katenvinken rondom goudbruin. Voeg een scheutje water toe en gaar 10-12 minuten.
  • 4 Giet de aardappels en bleekselderij af en vang een beetje kookvocht op. Stamp met de rest van de boter, de appels, kerriepoeder en wat kookvocht tot een smeuïge stamppot.
  • 5 Serveer de katenvinken erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 775 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 33 gram