voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
recepten Selderijstamppot met katenvinken

Selderijstamppot met katenvinken

ingrediënten

500 gram rundergehakt

500 gram half-om-half gehakt

1 eetlepel gehaktkruiden

100 gram katenspek

1 kilogram kruimige aardappel

1 struik bleekselderij

100 gram boter

100 gram vloeibaar bakproduct

2 appels

1 theelepel kerriepoeder


  • 1 Meng het gehakt met de kruiden en vorm er rolletjes van. Omwikkel de vleesrolletjes met katenspek.
  • 2 Kook de aardappels met zout in circa 20 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de bleekselderij toe.
  • 3 Verhit de helft van de boter en bak hierin de katenvinken rondom goudbruin. Voeg een scheutje water toe en gaar 10-12 minuten.
  • 4 Giet de aardappels en bleekselderij af en vang een beetje kookvocht op. Stamp met de rest van de boter, de appels, kerriepoeder en wat kookvocht tot een smeuïge stamppot.
  • 5 Serveer de katenvinken erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 775 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 33 gram