online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht, tussengerecht
Recepten Sfoglia con crema fegato *

Sfoglia con crema fegato *

ingrediënten

15 gram boter

1 sjalot

1 bosje salie

2 teentjes knoflook

400 gram kippenlevers

75 milliliter droge witte wijn

1 eetlepel mascarpone

20 gram pistachenoten

2 eetlepels olijfolie

2 plakken parmaham

4 plakjes bladerdeeg

1 ei


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verhit de boter en fruit hierin de sjalot circa 3 minuten. Hak 4 blaadjes salie fijn, voeg ze samen met de knoflook toe aan de sjalot en fruit 1 minuut mee.
  • 2 Voeg de kippenlevers toe en roerbak snel op een hoge stand aan alle kanten bruin. Bestrooi met zout en peper.
  • 3 Laat afkoelen en pureer alles in een keukenmachine. Klop de mascarpone erdoor en breng de mousse verder op smaak met zout en peper. Schep 3/4 van de pistachenoten erdoor.
  • 4 Blus af met de wijn en laat op middelhoge stand een paar minuten stoven, de kippenlevers moeten roze blijven. erdoor.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit een paar druppels olie in een koekenpan en bak hierin de ham knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 6 Verhit de rest van de olie en bak hierin de salieblaadjes heel kort. Laat ook uitlekken op keukenpapier.
  • 7 Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden en leg ze naast elkaar op de bakplaat.
  • 8 Bestrijk ze met ei en bak het deeg in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • 9 Leg op elk bord een warm deegdriehoekje en schep hier 1 lepel kippenlevermousse op.
  • 10 Verkruimel er wat parmaham over en bestrooi met de overige pistachenoten. Zet het andere deegdriehoekje ertegenaan en garneer met wat salie.


voedingswaarde

energie 460 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 27 gram