voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht, tussengerecht
recepten Sfoglia con crema fegato *

Sfoglia con crema fegato *

ingrediënten

15 gram boter

1 sjalot

1 bosje salie

2 teentjes knoflook

400 gram kippenlevers

75 milliliter droge witte wijn

1 eetlepel mascarpone

20 gram pistachenoten

2 eetlepels olijfolie

2 plakken parmaham

4 plakjes bladerdeeg

1 ei


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verhit de boter en fruit hierin de sjalot circa 3 minuten. Hak 4 blaadjes salie fijn, voeg ze samen met de knoflook toe aan de sjalot en fruit 1 minuut mee.
  • 2 Voeg de kippenlevers toe en roerbak snel op een hoge stand aan alle kanten bruin. Bestrooi met zout en peper.
  • 3 Laat afkoelen en pureer alles in een keukenmachine. Klop de mascarpone erdoor en breng de mousse verder op smaak met zout en peper. Schep 3/4 van de pistachenoten erdoor.
  • 4 Blus af met de wijn en laat op middelhoge stand een paar minuten stoven, de kippenlevers moeten roze blijven. erdoor.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit een paar druppels olie in een koekenpan en bak hierin de ham knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 6 Verhit de rest van de olie en bak hierin de salieblaadjes heel kort. Laat ook uitlekken op keukenpapier.
  • 7 Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden en leg ze naast elkaar op de bakplaat.
  • 8 Bestrijk ze met ei en bak het deeg in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • 9 Leg op elk bord een warm deegdriehoekje en schep hier 1 lepel kippenlevermousse op.
  • 10 Verkruimel er wat parmaham over en bestrooi met de overige pistachenoten. Zet het andere deegdriehoekje ertegenaan en garneer met wat salie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 27 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier