online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
tussengerecht
Recepten Sfoglia con crema fegato

Sfoglia con crema fegato

ingrediënten

1 eetlepel boter

1 sjalot

1 bosje salie

2 teentjes knoflook

400 gram kippenlevers

75 milliliter droge witte wijn

1 eetlepel mascarpone

20 pistachenoten

2 eetlepels olijfolie

2 plakken parmaham

4 plakjes bladerdeeg

1 ei


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verhit een paar druppels olie in een koekenpan en bak hierin de ham knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Verhit de rest van de olie en bak hierin de salieblaadjes heel kort. Laat ook uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden en leg ze naast elkaar op de bakplaat.
  • 5 Bestrijk ze met ei en bak het deeg in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • 6 Leg op elk bord een warm deegdriehoekje en schep hier 1 lepel kippenlevermousse op.
  • 7 Verkruimel er wat parmaham over en bestrooi met de overige pistachenoten.
  • 8 Zet het andere deegdriehoekje ertegenaan en garneer met wat salie.


voedingswaarde

energie 445 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 26 gram