voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Siciliaanse mosselpan

Siciliaanse mosselpan

ingredi├źnten

3 kilogram mosselen

3 vleestomaten

3 teentjes knoflook

3 eetlepels verse Italiaanse kruiden

6 eetlepels olijfolie

2 eetlepels sinaasappelsap

2 eetlepels rode pesto

2 eetlepels groene pesto

2 eetlepels tomatenpuree


  • 1 Verwijder beschadigde en openstaande mosselen die niet sluiten na een tik op de rand van het aanrecht.
  • 2 Leg de mosselen in een ruime pan. Voeg de tomaten met de knoflook, de Italiaanse kruiden en 3 eetlepels olijfolie bij de mosselen.
  • 3 Kook de mosselen, afgedekt, 4-5 minuten of tot ze open zijn. Schud ze na 2-3 minuten even om.
  • 4 Meng de rest van de olijfolie met het sinaasappelsap, peper, de pesto en de tomatenpuree. Verdun dit sausje eventueel met een beetje mosselvocht.
  • 5 Schep de mosselen op diepe borden of in kommen. Serveer het sausje erbij.

bereidingstip

Kies verse kruiden als basilicum, tijm en rozemarijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 38 gram