online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Siciliaanse ovenstoofpot

Siciliaanse ovenstoofpot

ingrediënten

100 milliliter olijfolie

2 uien

4 teentjes knoflook

fles rode wijn

500 milliliter vleesbouillon

1 blik gepelde tomaat

1 kilogram runderriblap

50 gram bloem

75 gram boter

2 eetlepels tijm

1 eetlepel rozemarijn

1 aubergine

3 stengels bleekselderij

50 gram zwarte olijven

2 eetlepels kappertjes

50 gram pijnboompitten


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • 2 Verhit 1/3 van de olijfolie in een ovenvaste braadpan en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de wijn, bouillon en tomaten met sap toe en kook zachtjes 5 minuten.
  • 3 Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem. Verhit de boter en 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
  • 4 Leg het vlees met de tijm in de braadpan. Zorg ervoor dat het vlees onderstaat, vul het bouillon-wijnmengsel eventueel aan met een scheutje water. Stoof met het deksel op de pan circa 1 uur in het midden van de oven.
  • 5 Verlaag de oventemperatuur naar 120ºC en stoof afgedekt nog 1 uur tot het vlees zacht is.
  • 6 Bestrooi de aubergineblokjes royaal met zout en laat ze uitlekken in een vergiet. Spoel de blokjes af en dep droog met keukenpapier. Bak de aubergine kort in de rest van de olijfolie en voeg de laatste 15 minuten van de stooftijd toe aan de stoofschotel met de bleekselderij, olijven en kappertjes.
  • 7 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en strooi ze over het gerecht. Lekker met rijst, risotto of ciabattabrood.


voedingswaarde

energie 1060 kcal
vet 72 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 59 gram