online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
Recepten Sinaasappel-basilicumpesto

Sinaasappel-basilicumpesto

ingredi├źnten

3 sinaasappels

175 gram blanke amandelen

75 gram basilicumblaadjes

50 gram kappertjes

75 milliliter olijfolie extra vergine


  • 1 Boen 1 sinaasappel schoon onder heet water en rasp de schil eraf. Schil 3 sinaasappels dik en snijd de partjes vruchtvlees uit de vliesjes.
  • 2 Hak de amandelen niet helemaal fijn in een keukenmachine. Voeg de basilicum en kappertjes toe en maal kort mee.
  • 3 Doe de sinaasappelpartjes erbij en maal 1 minuut. Voeg de sinaasappelrasp toe, giet de olijfolie er in een straaltje bij en meng goed. Breng de pesto eventueel op smaak met zout.
  • 4 Lekker bij vis, kip of op bruschetta.

bereidingstip

Vervang de kappertjes in dit recept door groene olijven.. Voeg 1 theelepel honing toe aan de pesto.


voedingswaarde

energie 2040 kcal
vet 177 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 44 gram