voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Sinaasappel-laagjespudding

Sinaasappel-laagjespudding

ingredi├źnten

8 blaadjes gelatine

150 milliliter witte druivensap

2 eetlepels suiker

600 milliliter sinaasappelsap

100 gram mascarpone

100 gram verse roomkaas

1 sinaasappel


  • 1 Laat de blaadjes gelatine circa 5 minuten weken in koud water.
  • 2 Verwarm het druivensap met de suiker en los hier de gelatine in op tot er geen klontjes meer zijn.
  • 3 Klop dit mengsel goed door 500 mililiter sinaasappelsap en roer tot het afgekoeld en lobbig is.
  • 4 Roer de rest van het sap goed door de mascarpone. Verdeel dit over de bodem van 4 hoge glaasjes.
  • 5 Verdeel de partjes sinaasappel over de mascarpone en giet de glazen dan verder vol met de sinaasappelgelei.
  • 6 Laat de pudding een paar uur opstijven in de koelkast en serveer met een lange lepel.

bereidingstip

Lekker met geklopte slagroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 7 gram