online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Sinaasappelcarpaccio met meloen en proseccosabayon

Sinaasappelcarpaccio met meloen en proseccosabayon

ingredi├źnten

2 middelgrote sinaasappels

2 eetlepels sinaasappellikeur

1 cantaloupemeloen

3 eidooiers

3 eetlepels suiker

150 milliliter prosecco

150 milliliter cava


  • 1 Boen de sinaasappels schoon. Rasp 1 eetlepel van de schil, snijd enkele sliertjes voor garnering af en zet dit apart.
  • 2 Schil de sinaasappels dik en snijd ze in dunne plakken. Leg ze in een cirkel op 4 borden. Sprenkel de likeur erover en maal er een vleugje peper over.
  • 3 Schil de meloen en snijd het vruchtvlees in blokken, parten of steek er bolletjes uit. Leg de meloen in het midden van de sinaasappels.
  • 4 Klop voor de sabayon de eidooiers met de suiker lichtgeel en romig. Zet de kom op een pan heet water zodat de bodem het hete water niet raakt.
  • 5 Giet de Prosecco er in een straaltje bij en klop stevig circa 10 minuten tot het mengsel gebonden en schuimig is.
  • 6 De saus mag niet koken! Klop de sinaasappelrasp erdoor.
  • 7 Giet de lauwwarme saus over de meloen en garneer met sinaasappelschilletjes.


voedingswaarde

energie 200 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 4 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier