voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
30 min.
lunch, brunch, bijgerecht, ontbijt
Recepten Sinaasappelmangomarmelade

Sinaasappelmangomarmelade

ingrediënten

750 gram sinaasappels

1 kaneelstokje

5 kruidnagels

3 mango's

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

200 gram bruine basterdsuiker

800 gram geleisuiker


benodigdheden

4 schone jampotten

  • 1 Schil de sinaasappels dik en snijd de schil van 2 sinaasappels, zonder witte velletjes, in reepjes.
  • 2 Snijd de partjes van alle sinaasappels uit de vliesjes en verdeel ze in stukjes of pureer ze grof.
  • 3 Kook 100 ml water met het kaneelstokje en de kruidnagels zachtjes circa 3 minuten. Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels.
  • 4 Voeg het vruchtvlees van de sinaasappels, de sinaasappelschilletjes, mango, gemberpoeder, basterd- en geleisuiker toe en kook al roerend circa 5 minuten.
  • 5 Schuim de jam eventueel af. Laat iets afkoelen en schenk daarna in de potten.

bereidingstip

Gebruik deze jam in het recept sinaasappelkoekjes


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1200 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 289 gram
eiwit 2 gram