voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
10 min.
bijgerecht
Recepten Sinaasappelsaus met rozemarijn

Sinaasappelsaus met rozemarijn

ingredi├źnten

1 sinaasappel

2 eidooiers

1 theelepel dijonmosterd

1 theelepel wittewijnazijn

175 milliliter zonnebloemolie

1 theelepel verse rozemarijn

theelepel gedroogde rozemarijn


  • 1 Boen de sinaasappel schoon. Rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht uit.
  • 2 Klop de eidooiers en de dijonmosterd met de wittewijnazijn of 1 theelepel sinaasappelsap glad.
  • 3 Giet er al kloppend in een straaltje de zonnebloemolie en 25 ml sinaasappelsap bij en blijf kloppen tot een glad gebonden saus.
  • 4 Schep de sinaasappelrasp en de rozemarijn erdoor.

bereidingstip

Lekker bij gemarineerde varkenshaasje en tartaarvinkjes met serranoham.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 1 gram