voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Sinaasappeltaart met vanilleroom

Sinaasappeltaart met vanilleroom

ingrediënten

400 gram suiker

1 vanillestokje

2 sinaasappels

150 gram amandelschaafsel

4 eieren

4 zakjes vanillesuiker

150 gram zelfrijzend bakmeel

150 gram boter

250 milliliter crème fraîche


benodigdheden

springvorm

  • 1 Vet de springvorm in.
  • 2 Verwarm de oven voor op 170ºC.
  • 3 Breng 200 gram suiker met 125 ml water aan de kook.
  • 4 Voeg het vanillemerg, -stokje en de sinaasappelplakken toe aan het suikermengsel en kook zachtjes in circa 10 minuten tot een siroop.
  • 5 Maal 125 gram amandelschaafsel fijn en houd de rest apart.
  • 6 Klop de eieren met de rest van de suiker en 2 zakjes vanillesuiker luchtig en spatel het bakmeel, de boter en de fijngemalen amandelen erdoor.
  • 7 Verwijder het vanillestokje uit de siroop.
  • 8 Verdeel de sinaasappelplakken met de siroop dakpansgewijs in een cirkel over de taartbodem.
  • 9 Schep het beslag erop en bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Laat de taart circa 10 minuten afkoelen. Rooster intussen de rest van de amandelen goudbruin in een droge, hete koekenpan.
  • 11 Snijd de deegranden los en keer de taart op een schaal.
  • 12 Bestrooi met de geroosterde amandelen en eventueel wat sinaasappelrasp.
  • 13 Klop de crème fraîche los met de rest van de vanillesuiker en serveer bij de taart.

bereidingstip

Vervang 50 ml water in de siroop door sinaasappellikeur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 925 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 97 gram
eiwit 14 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier