online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Sinaasappeltaart met vanilleroom

Sinaasappeltaart met vanilleroom

ingrediënten

400 gram suiker

1 vanillestokje

2 sinaasappels

150 gram amandelschaafsel

4 eieren

4 zakjes vanillesuiker

150 gram zelfrijzend bakmeel

150 gram boter

250 milliliter crème fraîche


benodigdheden

springvorm

  • 1 Vet de springvorm in.
  • 2 Verwarm de oven voor op 170ºC.
  • 3 Breng 200 gram suiker met 125 ml water aan de kook.
  • 4 Voeg het vanillemerg, -stokje en de sinaasappelplakken toe aan het suikermengsel en kook zachtjes in circa 10 minuten tot een siroop.
  • 5 Maal 125 gram amandelschaafsel fijn en houd de rest apart.
  • 6 Klop de eieren met de rest van de suiker en 2 zakjes vanillesuiker luchtig en spatel het bakmeel, de boter en de fijngemalen amandelen erdoor.
  • 7 Verwijder het vanillestokje uit de siroop.
  • 8 Verdeel de sinaasappelplakken met de siroop dakpansgewijs in een cirkel over de taartbodem.
  • 9 Schep het beslag erop en bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Laat de taart circa 10 minuten afkoelen. Rooster intussen de rest van de amandelen goudbruin in een droge, hete koekenpan.
  • 11 Snijd de deegranden los en keer de taart op een schaal.
  • 12 Bestrooi met de geroosterde amandelen en eventueel wat sinaasappelrasp.
  • 13 Klop de crème fraîche los met de rest van de vanillesuiker en serveer bij de taart.

bereidingstip

Vervang 50 ml water in de siroop door sinaasappellikeur.


voedingswaarde

energie 925 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 97 gram
eiwit 14 gram